måndag 28 mars 2011

Bengt och Annikas ljuvliga räkpasta

Igår bjöd jag familj och god vän på en fantastisk räkrätt som inte är den nyttigaste men ack så god! Här kommer receptet!

Ingredienser för 4 personer

1 kilo frysta räkor modell stora
Torr sherry efter smak
Smör
Torkad oregano
4 stora vitlöksklyftor
1 gul lök
Salt och nymalen vitpeppar
1 burk krossade tomater
6 dl vispgrädde
Pasta efter önskemål (skall egentligen vara riktigt smala spaghetti)

Så här gör man

Börja med att tina och skala räkorna. SPARA skalen.
Fräs skalen i smör i en het gryta och häll på ca 8 dl vatten. Låt småputtra tills ca 3 dl vätska återstår.
I en stor stekpanna eller traktörpanna fräses hackad vitlök och lök mjuka i smör.
Häll på de krossade tomaterna, ca 2 dl av räkfonden och vispgrädden.
Puttra till lagom konsistens och rör om då och då.
Koka under tiden pastan, häll av
Krydda med salt och peppar, en skvätt sherry efter smak (kan uteslutas) och rikligt med torkad oregano.
Låt puttra lite till och häll sedan i räkorna och låt allt få en snabbt uppkok.

Bilden är lånad från Skånefisk

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Jardin et Pastis - trädgård prylar mat mode tåg och annat njutbart powered by blogger.com
Design by Free7 Blogger Templates Simple Clean