söndag 3 april 2011

På tåg genom Europa

Jag älskar att åka tåg. Kanske beror det på att jag avskyr att flyga men älskar att resa. Kanske beror det på att tempot passar mig, att man kan följa landskapet, att man alltid stiftar nya spännande bekantskaper.

City Night Line (CNL) är en klar favorit. Deras dubbeldäckare med Single De Luxe-kupéer är fantastiska! Panoramafönster, två stolar och litet bord, bäddad säng med ljuvliga lakan, egen dusch/WC och room service.


CNL Deluxe Cabin



Reser man med tåget från Köpenhamn till Basel kan man med fördel stanna några timmar i Basel som är en riktigt mysig stad. Dessutom bör man absolut inte missa att handla lite färsk tryffel (alltså chokladtryffel) på Spruengli. Spruengli har dessutom en mycket välsorterad webbshop men man kan inte köpa deras dagsfärska tryffel eftersom den har mycket begränsad hållbarhet.

Tryffel



Vill man ta sig vidare ner i Europa är Basel SBB en perfekt utgångspunkt. Det tar drygt 4 timmar till Milano, 3,5 timme till Paris Est, knappt 5 timmar till Lyon.



En resa som står på min önskelista är en resa med Glaciärexpressen - Glacier Express. Det tåget går mellan Zermatt och Davos eller Zermatt och St Moritz.

Glaciärexpressen






Sist men inte minst så måste jag slå ett slag för nattåget Stockholm-Narvik. Man kliver på i Stockholm strax före 18.00 och kommer fram dagen efter på eftermiddagen. Tåget går på den gamla Malmbanan mellan Boden och Narvik.

Narvik station

Bilder:



1 kommentarer:

Lisbeth sa...

Vilka bra tips Älskar att åka tåg. Hinner se så mycket på vägen

Skicka en kommentar

 
Jardin et Pastis - trädgård prylar mat mode tåg och annat njutbart powered by blogger.com
Design by Free7 Blogger Templates Simple Clean